Afvallen in het voorjaar is een goed idee

Afvallen in het voorjaar is een goed idee

Bij een jaarwisseling (oud&nieuw) staat het nieuwe jaar voor nieuwe kansen en nieuwe voornemens. Ook afvallen staat hier al jaren op een hoge plaats. Het nieuwe jaar brengt mogelijkheden en tradities om dingen aan jezelf te veranderen. En je wordt hier nog eens extra op gewezen door de weegschaal, die na een maand van veel eten en drinken mogelijk iets hoger staat dan je verwacht. Echter zie je ook vaak dat mensen die zelf proberen af te vallen binnen een paar weken al zijn gestopt. 

Winterstop

Een paar redenen waarom je je goede voornemens niet vol kunt houden zullen we hieronder uitleggen. Zo helpt het koude weer en de donkere periode niet. Het duurt nog lang voordat de lente komt en het duurt lang voordat er weer vrije dagen komen. Je komt ook minder buiten en bent minder in beweging. Veel mensen hebben last in deze periode van de winter-blues of zelfs een winterdepressie. Wanneer je in een dergelijke periode zit, zul je dan ook niet veel motivatie hebben om goed voor jezelf te zorgen. Vooral als je dit zonder hulp wilt doen.

Een beter moment om goede voornemens te maken is in de lente. Doordat het langer licht is 's avonds, het warmer wordt en, niet geheel onbelangrijk, de natuur weer tot leven komt, komen we zelf ook meer in actie. Veel mensen hebben baat bij meer licht en warmere temperaturen en zullen hierdoor ook de motivatie hebben om meer in beweging te komen. Een andere motivatie om beter voor jezelf te zorgen is die (zomer)vakantie die eraan gaat komen en je dan toch weer in je zwemkleding wilt begeven.

Zonvakantie

Een ander voordeel is dat wanneer het warm is, je ook minder wilt eten. Er zijn meer seizoensgroenten beschikbaar. Ook geeft de zon je serotonine-niveau een boost, waardoor je eetlust afneemt. Het is een stofje waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Fijn dus om deze een boost te kunnen geven.

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je ook de zomer al in je bol en wil je aandacht aan jezelf geven door weer gezonder te gaan leven? Geen crashdieten of strikte eetschema's, maar gewoon gezond eten wat je altijd vol kunt blijven houden? Wil je ook gaan beginnen met een stap in de juiste richting en gezonder gaan eten en gewicht verliezen?

Maak dan nu een gratis kennismakingsgesprek met ons en kijk hoe wij je kunnen helpen om gezonder te leven en mogelijk van je klachten af te komen. Wij zijn een stok achter de deur voor je doordat we intensief en wekelijks met je meekijken hoe het gaat in je traject. Je krijgt daarnaast ook nieuwe inzichten over gezond eten en er wordt en goede basis gelegd hoe je de rest van je leven de juiste keuzes in voeding kan maken.   

Wil je vaker op de hoogte blijven van onze informatieve blogs? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een korting van 20% al onze suikervrije producten in onze webshop bij je eerstvolgende bestelling.

Nog geen reacties

  • Heb je een vraag of reactie op dit recept? Laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

Lees ook onze andere blogs:

Gezonde voeding en de mentale gezondheid
Gratis E-book Tien Recepten voor een suikervrij en gezond leven
Hoe werkt onze methode
Wat moet je doen om op gewicht te blijven nadat je afgevallen bent
Hoe kun je de draad weer oppakken
Hoe gezonder eten jicht bij mannen voorkomt
Mentale steun voor moeilijke momenten
Tips om de stofwisseling te verhogen
Voedingsvezels zijn belangrijk voor je gezondheid
Hoe realiseer jij je goede voornemens dit jaar
Heb jij ook een suikerverslaving
Rob Beeren Body Coaching is nu aangesloten bij Webwinkelkeur