Hoe realiseer jij je goede voornemens dit jaar

Hoe realiseer jij je goede voornemens dit jaar

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dit is het moment om nieuwe goede voornemens te maken. Een meerendeel van de goede voornemens heeft te maken met een betere levenstijl, waaronder ook het voornemen om wat gewicht te verliezen of eindelijk van dat buikje af te komen. Afvallen staat al vele jaren in de top 5 van goede voornemens.

Hoe houd je goede voornemens langer vol?

Het is elk jaar weer afwachten welke voornemens je vol kunt houden en kunt realiseren. Veel voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon en kunnen we op de iets langere termijn toch niet volhouden.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je wel aan je goede voornemens kunt blijven houden?

Kies een thema voor het nieuwe jaar.

Bepaal aan welk thema je komend jaar wilt werken. Kies een thema dat je bijvoorbeeld goed voor jezelf wilt zorgen of dat je meer energie wilt hebben. Dit gaat dan meer over wat je wilt bereiken in een jaar en niet zozeer hoe je dat wilt doen. Dat je dan gaat sporten en dat blijkt niet helemaal te lukken omdat je na een paar weken een blessure krijgt, zorgt ervoor dat je kunt zoeken naar alternatieve manieren waarop je goed voor jezelf zorgt en niet direct gefaald hebt in je goede voornemens. Daarnaast geeft het ook mogelijkheden om nieuwe dingen uit te proberen en ook hierin mag falen. Het kan er namelijk ook voor zorgen dat je juist de activiteit of methode vind waarop je juist heel succesvol zult zijn om je goede voornemen wel te halen.

Bepaal doelen die haalbaar zijn en dicht bij jezelf staan.

In onze praktijk stellen we doelen die op korte termijn haalbaar zijn. Natuurlijk kan het einddoel zijn om 15 kilo af te willen vallen, maar laten we eerst eens met de eerste 5 kilo beginnen. Zo zetten we 3 keer een haalbaar doel en heb je makkelijker de mogelijkheid om dit doel te halen.

Daarnaast gaat het ook niet alleen maar om het cijfertje op de weegschaal. Je moet daar een aantal stappen voor nemen, welke je zelf kunt bepalen hoe groot deze zijn. Het gaat allemaal om keuzes maken. En elke dag kun je opnieuw kiezen om een keuze in de juiste richting te maken. Het doel moet niet het behalen van het doel zijn, maar het maken van de juiste keuzes en stappen. Als je dat blijft doen, zul je het grote doel gaan halen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je minder snel teleurgesteld wordt als je een keertje een stapje terug moet zetten. Er zijn immers meerdere keuzes die je in de juiste richting kunt maken.

Stok achter de deur

Vrijwel de belangrijkste reden waarom goede voornemens niet lukken bij mensen is omdat ze geen ‘stok achter de deur’ hebben. Er is namelijk niemand die boos wordt als jij op 30 januari je goede voornemens alweer bent vergeten. Het gaat je dus helpen als je iemand hebt die je in je goede voornemen gaat begeleiden.

Wij gaan je helpen!

Wil je het jaar beginnen met een stap in de juiste richting en gezonder gaan eten en gewicht verliezen?

Maak dan nu een gratis kennismakingsgesprek met ons en kijk hoe wij je kunnen helpen om je doelstellingen voor komend jaar te halen. Wij zijn een stok achter de deur voor je doordat we intensief en wekelijks met je meekijken hoe het gaat in je traject. Je krijgt daarnaast ook nieuwe inzichten over gezond eten en er wordt en goede basis gelegd hoe je de rest van je leven de juiste keuzes in voeding kan maken.   

Wil je vaker op de hoogte blijven van onze informatieve blogs? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een korting van 20% al onze suikervrije producten in onze webshop bij je eerstvolgende bestelling.

Nog geen reacties

  • Heb je een vraag of reactie op dit recept? Laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

Lees ook onze andere blogs:

Gezonde voeding en de mentale gezondheid
Gratis E-book Tien Recepten voor een suikervrij en gezond leven
Hoe werkt onze methode
Afvallen in het voorjaar is een goed idee
Wat moet je doen om op gewicht te blijven nadat je afgevallen bent
Hoe kun je de draad weer oppakken
Hoe gezonder eten jicht bij mannen voorkomt
Mentale steun voor moeilijke momenten
Tips om de stofwisseling te verhogen
Voedingsvezels zijn belangrijk voor je gezondheid
Heb jij ook een suikerverslaving
Rob Beeren Body Coaching is nu aangesloten bij Webwinkelkeur