Mentale steun voor moeilijke momenten

Mentale steun voor moeilijke momenten

Tijdens het traject zul je een aantal keren in de verleiding komen om af te wijken van je goede voornemens. In deze blog geven we je een tweetal tips hoe je kunt voorkomen dat je je hierdoor laat meeslepen.

Steun 1 - De lekkere trek

Er zullen zich ongetwijfeld momenten voordoen dat u verlangt naar 'iets lekkers', de zogenaamde 'lekkere trek'. Bijvoorbeeld door de geur van vers gebakken brood of kruidig eten. Maar ook bij het zien van andere etende mensen. Dat kan zijn in drukke winkelstraten, door de ramen van een restaurant, in warenhuizen of op terrasjes. Dan kan er een zwak moment optreden . . . Het zit tussen de oren: dus draai om die knop!

Op de volgende manier:

Scan het gezelschap eters en selecteer er de allerdikste uit die een vol bord leeg eet of iets heel slechts eet! Bekijk hem of haar aandachtig en met mededogen, want . . . deze etende medemens wordt nog zwaarder dan u nu al ziet, terwijl u almaar dunner wordt. Laat vooral dit laatste goed tot u doordringen! Het enkele minuten genieten van snacks zoals een hamburger, frietjes of een broodje half-om, weegt niet op tegen het opvallende eindresultaat van een aantrekkelijk slank figuur. Ook hier is uw beloning: 'Look good - feel good'!

Steun 2 - toch even iets lekkers eten

Laat u beslist niet overhalen door anderen om toch even iets lekkers te nemen. Die 'anderen' zijn altijd dunner of zwaarder dan uzelf; haast nooit van hetzelfde gewicht. Door in zulke situaties beslist het toverwoord 'nee' te gebruiken, werkt u zowel aan uw zelfvertrouwen maar ook aan het respect van uw omgeving!

Op feestjes, verjaardagen en bruiloften wordt vaak bedankt voor de komst, het meegebrachte cadeau, bloemen en dergelijke. Geen enkele gastvrouw/heer zal u een schouderklopje geven voor het meedoen aan de gebaks-, bonbons- of welke heerlijkheidsronde dan ook . . .

Houdt u altijd voor ogen:

Uw gezondheid is uw basiskapitaal!!

Wij gaan je helpen!

Wil je het jaar beginnen met een stap in de juiste richting en gezonder gaan eten en gewicht verliezen?

Maak dan nu een gratis kennismakingsgesprek met ons en kijk hoe wij je kunnen helpen om je doelstellingen voor komend jaar te halen. Wij zijn een stok achter de deur voor je doordat we intensief en wekelijks met je meekijken hoe het gaat in je traject. Je krijgt daarnaast ook nieuwe inzichten over gezond eten en er wordt en goede basis gelegd hoe je de rest van je leven de juiste keuzes in voeding kan maken.   

Wil je vaker op de hoogte blijven van onze informatieve blogs? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een korting van 20% al onze suikervrije producten in onze webshop bij je eerstvolgende bestelling.

Nog geen reacties

  • Heb je een vraag of reactie op dit recept? Laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

Lees ook onze andere blogs:

Gezonde voeding en de mentale gezondheid
Gratis E-book Tien Recepten voor een suikervrij en gezond leven
Hoe werkt onze methode
Afvallen in het voorjaar is een goed idee
Wat moet je doen om op gewicht te blijven nadat je afgevallen bent
Hoe kun je de draad weer oppakken
Hoe gezonder eten jicht bij mannen voorkomt
Tips om de stofwisseling te verhogen
Voedingsvezels zijn belangrijk voor je gezondheid
Hoe realiseer jij je goede voornemens dit jaar
Heb jij ook een suikerverslaving
Rob Beeren Body Coaching is nu aangesloten bij Webwinkelkeur